Katedra Agroinżynierii i Analizy Jakości

  • Materiały pomocnicze dla studentów 1 roku studiów stacjonarnych I stopnia.

    Dostęp dla gościZapisywanie samodzielne
  • Materiały pomocnicze dla studentów 1 roku studiów niestacjonarnych I stopnia

    Dostęp dla gości
  • E-learningowy kurs Inżynierii Procesowej dla studentów studiów niestacjonarnych II roku IE.
    Celem kursu jest:

    • poznanie zagadnień związanych z wymianą ciepła w procesach spotykanych w przemyśle spożywczym i chemicznym (mechanizmy ruchu ciepła, bilans cieplny wymiennika ciepła, określanie siły napędowej wymiany ciepła w wymiennikach, wyznaczanie powierzchni wymiany ciepła),
    • poznanie zagadnień związanych z zatężaniem roztworów (bilans masowy i cieplny wyparki, określanie zapotrzebowania pary grzejnej, wyznaczanie powierzchni grzejnej wyparki)
    • poznanie zagadnień dotyczących procesów dyfuzyjnych, czyli procesów wymiany masy (mechanizmy dyfuzji, sposoby wyrażania stężeń, bilans masowy aparatów, destylacja, rektyfikacja, suszenie, ekstrakcja),
    • poznanie wybranych aparatów do wymiany ciepła i masy.
    Zapisywanie samodzielne
Pomiń Nawigacja

Nawigacja

    • ForumAktualności

    • Kursy

      • Wydział IE

        • Katedra Agroinżynierii i Analizy Jakości